2012. július 2., hétfő

Sofőrszolgálat

A sofőrszolgálatok 2005 környékén kezdtek megalakulni.  Lényege, hogy a szórakozó helyről picces állapotban nem mi visszük haza autónkat, hanem egy józan sofőrt kérünk erre fel. A sofőr tovább jutását pedig a sofőrt biztosító vállalkozó oldja meg. A szolgáltatás korábban is létezett, csak nem ilyen formában. Két taxit kellett rendelni, mely meglehetősen meg drágította a szolgáltatást, és körülményes volt.

Mivel a Jogalkotóink ezt a szolgáltatást nem szabályozták oly mértékben, mint más személyszállítási szolgáltatást, ily a sofőrszolgálatok száma gomba módjára szaporodik még ma is. Továbbá a sofőrszolgálatos matricás autókon megjelentek a taxi  szabad jelzőhöz hasonlító lámpák is, így az éjszakában furikázó autó gyakran lelt potya  fuvarra is.

Az egyes szolgáltatok egyezséget kötöttek a szórakozó, vendéglátó helyekkel, így egy kevésbé ellenőrzött szolgálatatás alakult ki, mely egyre lejjebb viszi árait.

Sajnálatos módon némely sofőrszolgálat még a vállalkozási felelősség biztosítást sem köt, így veszélyezteti megrendelője, és saját maga, és munkavállalói biztonságát.

Megrendelő részéről az előbbiekre rákérdezni javasolt, még mielőtt átadja több milliót érő személygépkocsi kulcsait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése